Книжкові видання та компакт-диски Журнали та продовжувані видання Автореферати дисертацій Реферативна база даних Наукова періодика України Тематичний навігатор Авторитетний файл імен осіб
|
Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер "Mozilla Firefox" |
|
|
Повнотекстовий пошук
Пошуковий запит: (<.>A=Prokopov Ts$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 7
Представлено документи з 1 до 7
|
1. |
Taneva D. Effects of work-related stress on workers’ health [Електронний ресурс] / D. Taneva, D. Kralchev, Ts. Prokopov // Ukrainian journal of food science. - 2013. - Vol. 1, Iss. 2. - С. 253-261. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/ujfs_2013_1_2_18
| 2. |
Prokopov Ts. Utilization of spent bleaching earth from vegetable oil processing [Електронний ресурс] / Ts. Prokopov, G. Mechenov // Ukrainian food journal. - 2013. - Vol. 2, Issue 4. - С. 489-498. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/UFJ_2013_2_4_3
| 3. |
Taneva D. St. Investigation of working environment parameters and risk assessment in dairy processing [Електронний ресурс] / D. St. Taneva, P. T. Panayotov, Ts. V. Prokopov // Харчова наука і технологія. - 2013. - № 3. - С. 67-70. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khnit_2013_3_20
| 4. |
Prokopov Ts. P. Characteristization and composition of waste water from installation for air purification [Електронний ресурс] / Ts. P. Prokopov, D. S. Taneva, V. D. Rasheva, G. I. Valchev // Наукові праці [Одеської національної академії харчових технологій]. - 2012. - Вип. 42(2). - С. 455-460. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Np_2012_42(2)__112
| 5. |
Rasheva V. D. Thermodynamic diagram "enthalpy-hexane vapor content" for humid air-hexane vapor mixture [Електронний ресурс] / V. D. Rasheva, D. St. Taneva, G. I. Valchev, Ts. V. Prokopov // Наукові праці [Одеської національної академії харчових технологій]. - 2013. - Вип. 44(2). - С. 372-375. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Np_2013_44(2)__91
| 6. |
Taneva A. D. St. Assessing the risk of noise-induced hearing loss of workers in the food industry [Електронний ресурс] / A. D. St. Taneva, Ts. V. Prokopov // Наукові праці [Одеської національної академії харчових технологій]. - 2013. - Вип. 44(2). - С. 393-398. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Np_2013_44(2)__96
| 7. |
Nikolova M. Influence of genotype and crop year on carotenoids content of peels from Bulgarian tomato cultivars [Електронний ресурс] / M. Nikolova, D. Taneva, Ts. Prokopov, M. Hadjikinova // Ukrainian food journal. - 2017. - Vol. 6, Issue 3. - С. 470-479. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/UFJ_2017_6_3_7 Проведено дослідження з метою визначення впливу генотипу і року врожайності на кількість відхідних шкірок від шести болгарських культурних сортів помідорів, і вмісту каротиноїдів у отриманих шкірках. Шість болгарських сортів помідорів вирощувалися у відкритих польових умовах у науково-дослідному інституті овочевих культур Мариця, Пловдів, Болгарія. Дослідження спільної дії досліджуваних факторів на кількість відходів, що утворюються в процесі очищення, проведено двофакторним дисперсійним аналізом. Вміст каротиноїдів у відходах визначено рідинною хроматографією. Встановлено, що генотип помідорів має суттєвий вплив на відсоток отриманих із них шкірок і на вміст каротиноїдів в них. Середня масова частка шкірки помідорів, що зібрані у 2013 р., коливалася від 2,45 +- 0,13 до 5,33 +- 0,09 %. Найбільшу частку шкірок отримано з сортів "Каробета" і "Топаз". Для сортів помідорів, вирощених 2014 р., середня частка отриманих шкірок змінювалася від 2,98 +- 0,13 до 3,50 +- 0,25 %, а найвищу кількість шкірок отримано з сортів "Водолій Ф1" і "Каробета". Отримані шкірки в основному містять лікопен, бета-каротин і лютеїн. У перший рік врожаю найвищий вміст лікопену та лютеїну знайдено в шкірці сорту помідорів "Стелла", а сорт "Каробета" має високий вміст бета-каротину, в той час як на другому році дослідження більшість лікопену містилося в шкірках "Водолій Ф1", а бета-каротину та лютеїну - в шкірках томату "Стелла". Зі шкірки сортів помідорів "Стелла", "Топаз", "Водолій Ф1" і "Жаклін" отримали лікопен і бета-каротин, в той час як шкірки сортів "Меріголд" і "Каробета" були джерелом лише бета-каротину. Результати показали найбільший вплив генотипу помідорів на вміст лютеїну, далі йдуть вміст бета-каротину та частка шкірок. Встановлено, що умови навколишнього середовища сильно впливають на частку шкірок і вміст лікопену, у той час їх вплив на вміст бета-каротину є нижчим і ще нижчим на вміст лютеїну.
|
|
|